Import i dystrybucja win oraz alkoholi
email biuro@wincin.pl
21
WRZ
2020

Co to jest Bag in Box (BiB)?

Posted By :
Comments : 0

doppio passo bib giacondi chardonnay BIB 3 L

Po raz pierwszy, w naszym portfolio pojawiły się dwie propozycje win w wyjątkowym opakowaniu zwanym Bag in Box  – w tłumaczeniu: worek w pudełku.  Jest  to rodzaj opakowania stosowanego do przechowywania wina. Co czyni je tak szczególnym?  Otóż zostało ono wyposażone w kranik, a jego największą zaletą jest nowatorskie,  próżniowe zamknięcie, które uniemożliwia dostanie się powietrza do środka po otwarciu opakowania.

Dzięki temu, wino w opakowaniu Bag in Box może być otwarte nawet do 6 tygodni bez utraty jakości, czego nie można powiedzieć o winie w tradycyjnej butelce.  Jest to świetne rozwiązanie dla osób , które lubią delektować się winem w niewielkiej ilości. W dodatku, cena w przeliczeniu na litr wina przy zakupie wina w formie Bag in Box, jest najczęściej bardziej atrakcyjna niż przy kupnie pojedynczej butelki.

Nie należy mylić tej formy opakowania ze zwykłym kartonem. Wino zamknięte w Bag in Box jest tej samej jakości i smaku co wino w butelce.

To także doskonała i wygodna forma opakowania do użytku w kuchni do przygotowywania potraw i sosów, wreszcie nie zmarnuje się ani kropelka wina 🙂

Nasze propozycje win w formule Bag in Box o pojemności 3 litrów to włoskie, wytrawne, z dobrze znanych w naszym portfolio, winnic :

Do Was należy wybór: białe czy czerwone? 🙂

Doppio Passo Primitivo Salento I.G.P. 3 L

bib-3

Wino wytwarzane metodą „doppio passo”  czyli podwójnej fermentacji. Ma piękny , głęboki , rubinowy kolor. Na nosie zachwyca aromatem konfitur przeplatający się ze słodyczą marcepanu. Na podniebieniu mocny akcent dojrzewającej, suszonej wędliny. Jest idealne do grilla, dań z makaronów,  potraw mięsnych, ale także do serów i delikatnych deserów.

 

Giacondi Chardonnay BIB 3 L

bib-4

Bogate, wytrawne i dobrze zbalansowane chardonnay o słomkowożółtym kolorze i charakterystycznym owocowym bukiecie. Jest idealnym wyborem do dań rybnych lub jako aperitif, schłodzone do temp. 10 ° – 12 ° C.

 

O Autorze